úterý 28. února 2012

Nový objev

Dnes budu psát o mém novém objevu. Je to můj momentálně nejoblíbenější makeup. používám ho asi měsíc, tak myslím, že můžu trochu soudit. 
Samozřejmě, že jsem si ho chtěla prvně vyzkoušet. Třeba jen proto, že je dost drahý, třeba proto, že mi ještě žádný makeup v životě neseděl stoprocentně.
Šla jsem teda do Sephory, kde mi ochotná paní odlila do kalíšku 3 druhy makeupů.
Měla jsem zájem o MUFE HD a o Chanel Vitalumiere Aqua. Paní mi doslova k tomu vnutila Dior Forever. A to byla ta bomba. 
Začala jsem ale vylučovací metodou. Vyzkoušela jsem Chanel a byla to asi jedna z nejhorších věcí, co jsem kdy měla na obličeji. Potom jsem vyzkoušela MUFE a byla jsem celkem nadšená, ale při delším zkoušení neobstál a moc lezl do pórů.
Pan Dior to vyhrál na plné čáře. Sice nezůstal celý den stejný, mám dost mastnou pleť, ale nelezl do pórů, nestíkal z obličeje a vypadala jsem celý den pěkně. I v době, kdy jsem se po 4 hodinách začala znova lesknout, tak jsem byla celkem pěkná. Což se mi ještě v životě nestalo
Zkušební kalíšek jsem používala asi 8 dní, než přišlo to rozhodnutí, že se teda prasknu přes kapsu a pořídím plnou velikost.
Text výrobce:Vítejte ve věku futuristických make-upů. Diorskin Forever vděčí za své unikátní vlastnosti špičkové technologii nanotextilií, používaných v módním průmyslu. Make-up Diorskin Forever dokonale splyne s vaší pletí a zaručí tak dlouhotrvající perfektní vzhled. Vhodný pro všechny typy pleti.Aktivní látky:
Nano-Stretch Network - ultralehká textura dokonale vyhladí pleť a sjednotí její barevný tón. Dokonalé nalíčení vydrží i v nepříznivých podmínkách, jako je teplo, vlhkost, časté změny teploty a znečištění.

Mě to bylo vysvětleno tak, že tam kde je potřeba hydratovat, tak makeup hydratuje a kde je potřeba matovat, tak matuje, je prostě přizpůsobivý.
No s tím až tak nesouhlasím, jelikož matování neplní, ale vzhled je po nanesení i během celého dne takový příjemný, sametový a skoro bez chybičky.

Pro důkaz asi musím odhalil tu hrůzu bez makeupu
To jsem  já bez jakéhokoliv makeupu


Foťák není nic moc na focení z blízka, ale tu hrůzu snad vystihl.
Následují fotky ,,PO". Je to dost změna. Makeup je nanesen štětcem Coastalscents flat top kabuki. Je použitý v jedné vrstvě a mám nejsvětlejší odstín s růžovými podtóny 022 Cameo (jsou světlejší- neutral, nebo žlutá) mohla bych mít i ochlup světlejší, ale ten do růžova nemají.




S makeupem jsem nadmíru spokojená a dokonce si myslím, že za cenu 1340 Kč opravdu stojí. Fotky jsou focené asi po 9 hodinách a myslím, že makeup je stále skoro dokonalý

neděle 26. února 2012

Loreal Matte Morphose

Tento makeup jsem si koupila někdy na podzim jakože na zkoušku na slevovej kupon v DMku. Nečekala jsem od toho žádnej zázrak. Co já bych taky mohla čekat, když na stopro jsem ještě spokojená nebyla
Dbala jsem na doporučení kolující internetovým prostorem, že pěnovej makeup působí ve škarmétce tmavěji. Že potom je na pleti akorát. Vzala jsem odstín 140- beige natural. Podotýkám, že jsem dost vyblitá.
Makeup se super nanášel, používala jsem stipplingáčka a šlo to jedna báseň.
Nějakou dobu jsem ho používala, konzistence super, dobře se to nanášelo, ale byl na mě mírně tmavší, nebylo to nic hroznýho, nic dooranžova, ale já se v tom úplně necítila, ale nikdo jinej si možná té nepřesné barvy ani nevšiml.
Myslím, že moc není vhodný na nanášení prsty, ten stippling byl ideální. Výborně se roztíral, krycí schopnost bych řekla tak střední, bez efektu jakékoliv masky, celkem dobře se vsákl do pleti, nijak se neobtiskával. Doporučuju ho na mastnou nebo smíšenou pleť a výdrž na mé mastné pleti byla tak okolo 5 hodin, potom chtěl popudrovat a poopravit. Cena bez slevy cca 400-450,-
S klidným svědomím můžu doporučit, nebýt té barvy, tak bych ho měla doteď, takhle bohužel putoval dál. Vystřídal ho největší miláček od Diora a o tom příště.


pátek 24. února 2012

Platinová blond

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli tento příspěvek napíšu nebo ne. Už totiž neznám moc lidí, co by chtěli být co nejvíc blond. 
No já každopádně celej život toužím po platině a s většími či menšími úspěchy se mi to vede.
Na blond se odbarvuju už 15 let. S menšími přestávkami pro modrou, červenou, fialovou, černou.... No blond zvítězila. Minimálně 5 let jsem ji z hlavy fakt nedala.
Na odbarvení používám melírovací prášek od Matrixu, momentálně s 9kou kysličníkem.
No odbarvuje to pěkně do světla, to jako ano, ale je to takový nažloutlý.
Takže na umytí aspoň ob jedno umytí používám Silver šampon, který kupuju tady.
Spousta lidí o něm říká, že vysušuje vlasy, ale já ten pocit nemám. Možná je to tím, že si odbarvuju vlasy tolik let, tak se o ně celkem starám. Různý kondiše, masky, Gestil, apod.
 Já osobně nedoporučuju ho nechat působit moc dlouho. Poprvé jsem ho nechala na hlavě 20 minut, abych jako byla platinová kráska. No byla jsem šedivá jako holub. Moc hezký to nebylo, naštěstí se to dá vymýt.
Barva šamponu je sytě modrá a funguje to tak, že ten modrofialový pigment neutralizuje žlutý odlesky na blond i šedivých vlasech.Napřed napěním na vlasech obvyklej šampon a pak přimíchám tento.Nechávám teda působit asi tak 5 minut, potom klasicky smyju a dám svoji péči.
Jediný co furt nemůžu překonat je to, že na tu čerstvě odbarvenou pěšinku to prostě nechytá, nebo nechytá za těch 5 minut. Kdybych to nechala však dýl, tak jsem fialová.
Pokud někdo používá a má fígl jak to udělat, tak sem s tím do komentů

čtvrtek 23. února 2012

Nechci to zakřiknout....

....Ale!!!! Asi jsem našla věc. která zachránila můj obličej a to doufám navždy.
Dlouhý léta jsem na svůj obličej nepoužívala vůbec nic, dokonce ani vodu. Vystačila jsem si s pleťovkou. Bohužel to asi nebylo nejlepší období a možná to byla i doba, kdy se ledacos pokazilo.
Pak nastala fáze zkoumání, hledání, zkoušení a následného nadávání. Po řadě La Roche jsem se osypala. Nevím z čeho, byla tam micelárka, krém a termálka.
Po nějaké době zkoušení mi sedl krém Bioderma, ale o tom potom.

Jako noční péči jsem si vybrala Excipial U Lipolotio. 

Léčivá látka je Urea, neboli močovina v koncentraci 40mg/1 ml.
Urea zde obsažená je syntetická látka, nemá nic společného s močí. Její hlavní využití spočívá v tom, že dokáže poskytnout hydrataci a nějakým způsobem i hydrataci v kůži udržet.
Excipial není primárně určen na obličej, proto jsem se toho napřed trochu bála. Bála jsem se hlavně, aby mi neucpával už tak dost ucpané póry, a abych nebyla ještě ráno moc zmaštěná. Mažu ho už 3 měsíce denně na celý obličej včetně očí a jsem nejspokojenější jak jsem kdy mohla být. Nic mi neucpává, nedráždí ani obličej ani oči, skvěle hydratuje moji dehydratovanou a zároveň mastnou pleť(ještě před nějakou dobou jsem nevěděla, že to existuje).
Cena je okolo 150 Kč, ale může ho napsat i obvoďák a pak jsem platila regulační poplatek(víc věcí na receptu) a 13 Kč. Takže za tuto cenu vůbec nechápu jak jsem já mohla objevit(dávno jinými objevený) takový zázrak.

Z toho plyne, že jsem chtěla vyzkoušet i lehčí verzi, jestli by mi nevyhovoval na den. Excipial U Hydrolotio
Obsahuje poloviční množství účinné látky a má nějak úplně jiný složení. Nevím proč. Má dokonce i jinou vůni( moc se mi nelíbí) a má i jinou konzistenci, je to takový trošilinku jako gelový, tak napůl, nebo vodový, nevím, jak to napsat. Moc mi ta konzistence nevyhovuje.
Takže určitě bych ho mohla taky použít, ale vyhledávat ho nebudu a jako favorita ho doporučovat nebudu.
Protože FAVORIT je jen jeden!



neděle 19. února 2012

Anti RYOR

Ano, jako jedna z mála nemám ráda kosmetiku Ryor. Až se to trochu bojím veřejně říct. Českej internet je zaplavenej pozitivníma recenzema na Ryor. 

Strašně ráda bych měla ten zatracenej Ryor ráda, už kvůli tomu, že je Náš, kvůli tomu, že je přírodní, kvůli ceně atd..... Ale nejde to. Mám 3 výrobky a dva z nich nesnáším.


Jako první jsem si koupila tento krém na rozšířené žilky. Mám pleť tak nějak stále zarudlou s fleky, tak jsem si řekla, že to zkusím. Při první aplikaci mě strašně  pálel obličej a zrudla jsem jako rak, ale překonala jsem to a mazala jsem se asi týden dál. Myslela jsem si, že je to tím, že je to příroda, a že jsem zvyklá na chemii, že to přejde. Nepřešlo, a jelikož jsem neviděla ani žádné účinky, tak jsem krém odložila.


Chtěla jsem přesto dát Ryoru ještě jednu šanci a tak jelikož mám celkem mastící se pleť, jsem dala na milion pochvalných výkřiků na blogoscéně a zakoupila tento matující krém. 
Po naplácání jsem měla úplně stejný pocit, jako po prvním krému, ale říkala jsem si, že pokud by to fakt mělo mít matující účinky, tak bych to tu chvíli kdy to pálí a štípe vydržela.
Krém má hydratovat, bránit rozšířeným pórům a matovat. Dle mého nedělá ani jednu tuto věc. Jestli něco, tak možná někomu pro běžnou hydrataci by mohl stačit. Makeup mi po něm slezl z obličeje spíš ještě rychleji než obvykle, takže o matování nemohla být řeč. Zkusila jsem i bez makeupu, jestli to není jeho chyba. Leskla jsem se asi za hodinu. A to v zimním počasí není moc oukej.

Moje nespokojenost tedy plyne z toho, že krémy neplní svoji funkci a pro můj celkem citlivej obličej je to fakt zabiják. Zajímavé je, že Bioderma a Avene z jiné cenové skupiny mi dělají báječně.
Fakt asi nejsem tak bohatá, abych kupovala levný věci a pak je vyhazovala.



Jediný přípravek mi vyhovuje. Splní to, co slibuje, nesmrdí, nic mě po něm nepálí a neštípe. Nevadí mi ani na očích, ani na tváři. Takže s tímto odličovačem spokojenost i přes jeho mastnotu. Zvykla jsem si.
Najde se někdo, kdo taky není vycvrkanej z Ryoru?




sobota 18. února 2012

NYX - Winter in Moscow

Tuto paletku jsem si koupila před skoro třemi měsíci a používám jí denně, tak si myslím, že už můžu trochu soudit

Je to paletka určená pro kouřové líčení. V podstatě jsou v ní různé odstíny šedé.

Obsahuje 14 stínů, 5 rtěnek a 2 tvářenky. Zrcátko a 3
jakýsi aplikátory.



Řekla bych, že stíny jsou celkem dobře pigmentovaný, dokonce i ta bílá. Já nejčastěji používám tu pod ní, je to taková šedofialová(asi).
Jsou tam matné i třpitivé stíny. Co bych řekla k výdrži, no nevím, nejsem asi ten správnej vzorek populace, protože mě bez báze nedrží žádný stíny a ani s bází ne do večera :-(
Takže tyto bez báze asi 3 hodiny a s bází tak 7 úplně v pohodě a pak se začne dělat čárka, ale stíny úplně neslízají.
Dají se celkem dobře blendit, jedinou a hlavní nevýhodu vidím v tom, že dost práší. A když říkám dost, myslím, že jako celkem hodně.



Součástí jsou také dvě tvářenky. Obě jsou celkem slušně pigmentovaný, obě jsou v odstínu růžové, tmavší je víc třpytkatá. Nijak nepráší, dobře se nanáší a roztírá.

Ke rtěnkám, které jsou bohužel taky přítomny nemám raději co dodat. Pro mě je to takovej divnej patlavej kyt, co na puse skoro nebarví, nedrží, cuckuje se a má všechny další negativa, který dokážete vymyslet.

Celkově jsem s paletkou spokojená a kdyby stíny neprášily, byla bych nadšená. Doporučila bych ji těm, co mají rádi odstíny šedé a chtějí to mít pohromadě.



čtvrtek 16. února 2012

Ráj nehtů.cz

Tentokrát začnu trochu zeširoka. Měla jsem na rukách asi 3 měsíce potřetí v životě gelovky. Nevím, co mě nutí dělat stále dokola tu samou chybu. Myslím, že za to může kombinace lenosti, nekvalitních a lámavých nehtů a taky toho, že jako pracující matka se stále někde máchám a žádnej lak mi nevydrží.....
Rozhodla jsem se teda, že nehty sundám, zároveň jsem si nechala udělat P-shine. Mimichodem je to tak jednoduchý, že si koupím sadu a budu dělat doma. Za 3 x to mám zaplacený a dalších minimálně 30 aplikací bude zadara. Buďte k mým nehtům schovívaví, není to po gelovkách žádnej zázrak
Ještě než jsem se objednala na to sundání, tak jsem si vyhlídla lak v odstínu, kterej už marně dlouho sháním. Vždy tam bylo moc červené, nebo hnědé a hlavně nikdy nebyl kvalitní. Dala jsem na doporučení různých nehtových maniaček a vybrala si lak O.P.I
Původně jsem si šla do Sephory, protože jsem ho chtěla mít hned, ale tento odstín neměli a celkově to tam bylo přebraný.
Hledala jsem teda na internetu a našla. Vzala jsem si k tomu ještě podlak a celkem to dělalo 528 Kč + poštovné s osobním převzetím na zásilkovně 40 Kč. 

Bylo to 8.2.2012, jelikož jsem to chtěla mít co nejdříve, tak jsem si vybrala platbu kartou, aby to měli okamžitě. Zaplatila jsem a čekala.
9.2 mi přišel email ze Zásilkovny, že obchod jim dal avizo o zásilce. Super.....

Kdyby nebylo jedno velké ale!!!!!

Zásilka ukončila svou cestu.
9. únor 2012, 16:28Internetový obchod předal informace o zásilce.
14. únor 2012, 13:45Zásilka byla přijata na depu Zásilkovna, Praha 8.
14. únor 2012, 17:05Zásilka byla připravena k odeslání na depu Zásilkovna, Praha 8.
14. únor 2012, 17:55Zásilka byla odeslána na pobočku Brno, Rašínova 1.
15. únor 2012, 10:54Zásilka byla přijata na cílovém výdejním místě Brno, Rašínova 1.
15. únor 2012, 12:41Zásilka byla vydána.


Z toho plyne, že až po 6 dnech obchod doručil zásilku do přepravní společnosti.
Nevím, jestli je to běžné u všech CZ e-shopů, nebo mám jen já nebývalou smůlu. Ale stejnou dobu čekám na zboží z USA,Číny, UK.

O službách zákazníkům se dle mého mají naše e-shopy ještě hodně co učit.
Jinak jsem zvědavá, jak dlouho mi lak vydrží nalakovanej, protože mám obavy, že všichni, co píšou ty pozitivní recenze o týdenní výdrži jsou studenti bez dětí a vlastní domácnosti. Já například nádobí umývám tak osumkrát za den, takže jestli projde tímto testem, tak bude stát i za tu cenu a čekání.

středa 15. února 2012

Celoroční ochrana pusinky

V zimě vždycky rekapituluju, co mi to tak pomáha na pusinu. protože teprve v zimě se pozná, co za to stojí a co ne.
Představím vás tady teda tu svoji pětku.

Jako první je Bodysol SOS balzám pro suché a popraskané rty. Ten používám už druhou zimu a jsem s ním spokojená.Obsahuje bambucké máslo, včelí vosk, vitamíny A+E, aloe vera a UV filtry.Je bílý, ale bílou vrstvu na puse nenechává. Přesto je na puse cítit, což možná nemusí být každému příjemné. Cena 40 Kč, ale podle Heuréky už není k dostání.



Druhý, který je vhodný spíš na jaro, nebo do horského sluníčka je Panthenol forte lip balm. Má oranžovou barvu,ale rty nebarví, krásně voní a i tak nějak medově chutná. Má SPF 15, obsahuje D-Panthenol a betakaroten. Používám ho taky moc ráda a pěkně hydratuje, bez nepříjemného pocitu na puse.Cena 60 Kč
¨

Třetí v řadě je EOS. Mám ho teprve měsíc a objednávala jsem ho z amerického e-shopu. Tento jediný mi opravdu chutná.Vybrala jsem si příchuť lesní ovoce a opravdu tak chutná. Je sladký a voňavý a nejde v něm cítit žádná chemická vůně. Jsem s ním spokojená. Je to ale spíš tím, jak voní a chutná a přiznejme si to, i proto, že na mě lidi koukají, co že si to dávám na tu pusu. Extra hydratace se nekoná. Cena asi 70 Kč bez poštovného

Čtvrtý v řadě je balzám Hurraw. Je na něj napsáno spousta recenzí a všechny kladné. Tady ho Nik vychvaluje ,ale pro mě to číslo 1 není. Líbí se mi, že je přírodní, že hezky voní, ale to je pro mě asi všechno. Mám vůni mandle. Při prvním použití mě zarazila totální hořkost, ta však zmizela, takže to byl asi jenom nátěr jako kryt balzámu. Vůně dobrá, ale že to někdo popisuje, že to má příjemnou chuť, tak to nevím, nechutná to skoro nijak, tak nějak mdle. Ale třeba mám jen blbou příchuť. Balzám je hodně patlavej a měkkej a to bude asi to, proč mi vlastně nevyhovuje. Mám ráda spíš tužší věci. Je pravda, že v práci ho používám, jelikož ani v té zimě nezatuhne totálně, takže ho úplně nezatracuju,ale jednička je jiný kus. Cena 119 Kč

Moje jednička je pátý kus v řadě. Je to Regina s placentou. Používám ho ve dne i v noci. Na noc si dám pořádnou vrstvu. Dá se jakoby vrstvit, což opět může někomu vadit, ale já ho miluju. Je celkem tuhý, s takovou lékárenskou vůní, v podstatě bez chuti a zápachu. Nevím, co říct. Miluju ho, pro jeho hutnost, pro jeho výdrž a pro jeho hydrataci. Ještě ráno, když vstávám, tak cítím, že tam někde je. Nějak se darebák nechtěl ani fotit a ani nějak rozumně uveřejnit na fotce. Cena 40 Kč



úterý 14. února 2012

Sada štětců Coastal Scents

Tuto sadu štětců jsem si po dlouhém uvážení chtěla objednat. Měla to být  moje první sada, proto jsem zase nechtěla investovat majlant,protože jsem ještě nevěděla, co všechno využiju a co bude ležet ladem.
Vyhlídla jsem si tuto sadu, poptala se pár lidí a rozhodla se objednat. Jeden de mi to nějak nešlo odklinout, tak jsem si řekla, že to zkusím druhej den, protože na počtvrté jsem na to už ten večer neměla nervy.
Druhej den jsem si otevřela tuto stránku a uviděla jsem, že zrovna na tuto věc byla slevička, takže půl ceny pryč a i s poštovným mě to vyšlo jako za plnou cenu. Poštovný bylo 17 dolarů.
Na balíček jsem čekala 12 dní a musím podotknout, že to bylo mezi vánočními svátky.
Sadička obsahuje řekla bych skoro všechny štětce, které člověk může upotřebit. Jak na oči, které upotřebím nejvíc, tak i na tvář a na korektor apod. Pár jich je syntetika, ale většina je z pravých chlupů. Koza, kůň, apod.. Napřed jsem z toho měla divnej pocit, ale zvykla jsem si.

Se štětci jsem vesměs spokojená, ale přesto mám nějaké výhrady. Nejhorší je asi štětec na pudr, ten vyloženě štípe na tváři, potom nejsem extra spokojená se štětcem na linky, přijde mi, že je moc měkkej a ohebnej, ale možná to bude tím, že nejsem zvyklá na tento zkosenej, ale na klasickej špičatej. poslední věc je, že myslím, že štětec na blending by mohl být chlupatější a mekčí, ale to je jen osobní dojem. 


Za sebe tedy tyto štětce můžu doporučit, lale pravdou je, že jsem zatím nějaké kvalitnější v ruce neměla. Jsem s nima zatím spokojená, ale hodlám nakupovat dál a hledat nějaké extra :-)

pondělí 13. února 2012

Sebastian Texturizer

Tuto věc už zkoumám a testuju asi půl roku. Koupila jsem si to na Aukru od této prodejkyně. Vlastně jsem ani neměla nikdy plnou velikost, takže nemůžu posoudit, jestli je to originál a není to náhodou nějaká napodobenina
Každopádně mám už druhé balení, což svědčí o tom, že jsem asi spokojená. Nepožívám to tedy pravidelně při každém mytí, protože si ne vždy fénuju hlavu.
Výrobce píše: Aktivní lidé požadují od designérů módu s větší energií, jako jsou tkaniny reagující na tělesné pochody. 
Tato myšlenka vedla Sebastian k vyvinutí gelu, který dodává pružnost vlasové struktuře a posiluje ji pro lepší definici pramenů. Pšeničné a sojové proteiny posilují každý jednotlivý pramen rovných i vlnitých vlasů a pomocí nově získané pružnosti dodávají celému účesu objem a energii. 

Tak já bych se k tomu postavila jako že ano, dodá to objem, účes mi dokonce i drží, což s mým typem vlasů není jednoduché, jelikož i když mám 13 let odbarvované vlasy vždycky tím, co je na trhu nejsilnější, dosahuju skoro platiny, tak přesto moje vlasy nejsou nijak extra zničené, jsou stále nepoddajné a těžko upravitelné. A hlavně mám jich na hlavě stále nějak moc a taky moc rychle rostou.
Tato věc, ať už je to originál ,nebo napodobenina(ale asi dost dobrá) dokáže zvednout vlasy od hlavy a zdá se mi, že potom taky vydrží dýl neumyté. Vlasy tedy vysuším v ručníku a potom kapku velikosti pětikačky rozmažu v rukách a popatlu po vrchu hlavy. Když se tato fáze udělá špatně, tak potom zůstanou některý prameny hodně natužený a jakoby slepený. Potom to pročešu a vyfoukám, tak jak jsem zvyklá.


Konzistence není tak hustá jako gelová, na fotce to mám kapnutý na ruku asi 5 minut a pomalu by mi to i steklo. Je to mírně lepivé, barva medu a možná i ta konzistence je jako řidší med. Na ruce to moc příjemný není. Vlasy se po tom nemastí, nejsou zplihlé, svoji objemovou funkci to dle mého plní na jedničku, zároveň to plní funkci mírného natužení.
Za mě teda velká spokojenost a můžu jen doporučit.
Tento výrobek však zkoušela i moje mamka, která má jemné zplihlé vlasy pod lopatky a dala si to na hlavu dvakrát a říkala, že jí to bylo tak nepříjemný, že to musela jít hned umýt. Podle mě to jen špatně popatlala a zůstaly jí ztužený prameny....
Tak zkuste a uvidíte. Tento vzorek je levnej a zkoušku určitě stojí

čtvrtek 9. února 2012

Freeman Clay mask avocado + oves

Tuto čistící masku jsem si koupila před víc jak měsícem v nějaké slevě ve Schleckeru asi za 109,-. Mám už jsi teda odpoužívanou a myslím, že vzhledem ke své citlivé pleti můžu trochu soudit.
Maska má být z kaolinového jílu, avokáda a ovsa, s vitamínem E. Primárně je určena pro mastnější pleť. Já mám smíšenou a vyhovuje mi dokonale.
Maska je čistí, má tedy stahovat a čistit póry,což dělá. po nanesení za chvíli ztuhne, coý nemám na maskách moc ráda, ale budiž. Musí se jí nechat, že teda naprosto úžasně voní.Aspoň mě teda ano. Nechávám si ji na obličeji cca 20 min. potom ji klasicky umyju. Po umytí je pleť taková hebká, jemná a má opravdu mnohem méně vyditelné póry, které nenafotím, neb mám foťák, kterej to nebere, anebo to neumím :-) Obličej není seschlej, ani nijak nepne. Je to po umytí prostě příjemný. Prostě neběžíte hned hledat nějakej krém. Problém je, že tento efekt stažených póru není dlouhodobej. Rano mám pleť opět svoji normální pórovitou.
Takže jako masku, příjemnou, voňavou, stahující póry můžu doporučit, ale pokud někdo čeká zázrak, tak má smůlu. Masky jsem viděla jinak v Jasmínu za 179,-

Návštěva kosmetičky + zázračný zimní krém za pár kaček

Nějak jsem toto téma nikdy neřešila.Vždycky jsem si na ten obličej prostě něco plácla, klidně indulonu, nebo cokoliv podobnýho. Poslední dobou mám ale nějaký problémy, jsem na všechno jaksi citlivá, hned zčervenám, zeschnu, zvyrážkovátím, zesvědím a zpálím. Tak jsem to teď musela začít řešit.


V dobré víře jsem navštívila kosmetičku, že mi jako pleť vyčistí, že mi řekne, tak toto ano, a toto mladá paní určitě ne. Hm, a ono nic. Ano, nějaký řeči měla, ale spíš o tom, jak mi doporučit firmu s výživovými doplňky, která mě pročistí, detoxikuje a pak budu mít lepší pleť. Což  o to, to si asi něco nakonec koupím... ALE!
Pleť mi očistila, vzhledem k citlivosti pleti mi prý peeling neudělá, aby to nebylo špatný, masáž mi taky neudělá, aby to nebylo špatný, hloubkové čištění provedla postaru, klasickým mačkáním, tudíž jsem vylezla flekatá stejně, jako bych si to mačkala doma.
Udělala mi ale ošetření laserem. Nic jsem od toho nečekala, ale říkala jsem si, že to nemůže být na škodu. Při ošetření mi na bradu dala protipupínkovskou masku a na zbytek protižilkovou. Laser si odpůsobil svých 15 minut a já nic necítila, tak jsem si myslela, že v pohodě.
Po dokončení mi jako lehké nalíčení dala megaoranžovej makeup, rozetřen prsty a flekatě a k tomu do ruky řasenku, ať si prý nepřipadám jako nahá. A měla jsem to. Ještěže jsem jela domů autem. Být tam mhd, tak lezu radši kanálama.


A tímto se dostávám k pointě a to zimnímu krému. Po domácím odlíčení té oranžové hrůzy jsem za pár hodin zjistila, že mě pnou, pálí a svědí tváře. Podívání do zrcadla byl jeden velkej úlek.... Tváře v jednom ohni, flekatý suchý, šupinatý a bolavý. Jelikož takovou reakci jsem už měla, tak jsem věděla, že to musím promazat, ale čím?
 Pohledala jsem ve svých křečcích zásobách a nanesla nejprve excipial, kterým se mažu každou noc a potom tento zázrak, který jinak v zimě používám běžně do mrazu na pusu. Nemá žádnou chuť a chrání mi rty. Primárně je ale určen na hory. Je to zimní krém panthenol od Altermedu.
Má ochranej faktor 20, což já právě využívám i na ty rty a má v sobě nějakej unikátní arctic comlex z mořských řas, kterej chrání před chladem. je s vitamínem E a je bez parabenů, což ocení atopici, exzematici a citlivky.Stojí 140,. a je ho  30 g.Zvláštní, asi neznám jinej krém, co by byl na gramy. Vypadá to, že je to celkem malej krémík, ale používám ho celou zimu na pusu a teď už třetí den na tváře a furt ho tam mám přes půlku.
Konzistenci má takovou zvláštní, možná jakoby trochu hrudkovou,zároveň však jemnou a hebkou, ale nevím, jak to jinak popsat. Prostě je to takovej jemnej krém, ale není to vzhledem jako klasickej mazlavej krém. Trošku mínus je pro mě vůně, která fakt nevoní, ale to je to poslední, co bych u tohoto krému řešila, protože mě teď zachránil od červených svědivých fleků a to byl použitej až PO vzniku problému. Jako prevence by byl zřejmě o dost lepší. Jinak lze použít i pod makeup, nezůstáva nijak mastnej.

pondělí 6. února 2012

Opticalm Gouttes Bleues



Ano, kapky do očí jsou pro mě nepostradatelná nutnost. Oči mám hodně citlivé, červené, furt mě pálí, takže něco si do nich nakapat musím. Vždycky jsem to nějak v lékárně vyřešila. Jako poslední pokus jsem si koupila umělý slzy. No nikdy jsem si nemyslela, že mě v očích může něco tak strašně pálet. Ale pálelo. Jako chilli.
Můj oční problém však vyřešil v době Vánoc jeden rodinný příslušník, který mi nabídl kapičky firmy ve které je zaměstnán. Zaujala mě na první pohled lahvička, která má pěknou barvičku, ale záhy jsem byla vyvedena z omylu.Touto barvou totiž nedisponuje lahvička, ale její obsah.
Tak teď už mě to fakt zajímalo. Kapla jsem si do očí a ono nic, žádný pálení, řezání a nic podobnýho. Tak jsem si kapky vzala, že je otestuju.


Bylo mi k tomu řečeno, že tyto kapky už v 60.letech používaly ve Francii modelky na projasnění pohledu, že na rozdíl od Visinek jsou nenávykový, že si mám dát pozor na oblečení, protože kapky barví a to co v nich barví je výtažek z chrpy. Sterilní jsou 28 dní, ale i potom plní svůj účel.


Kapičky jsou vhodné na unavené, zarudlé, pálící oči, zklidňují a zároveň jsou hydratační. Mají v sobě výtažek z chrpy, komonice, černého bezu, heřmánku a vilínu.Mohou používat i majitelky kontaktních čoček.
Za sebe můžu tyto kapky moc doporučit. Nejen že jsou zajímavé barvou,ale taky splňují co slibují. Oči nejsou vyschlé, prozáří se a žádné štípání a svědění se nekoná.

pátek 3. února 2012

Dermacol matt control


Dermacool matt control make- up base má být zmatňující báze pod make- up, která zabraňuje lesku až po dobu 18 hodin, je bez oleje, hypoalergenní atd.
Koupila jsem si ji v Rossmanovi v prosinci, když byla sleva  25% na vše od Dermacolu asi za 180,-
Konzistence je taková silikonová, krémová, barva je bílá,ale na obličeji zprůhlední. Po nanesení  je obličej velice příjemný, jemný, hebký a make-up se na něj dobře nanáší. Potud je vše super,ale dál jsem si nějak nevšimla, že by tato věc  plnila svoji funkci. Moje pleť je taková smíšená, spíš trochu mastnější, mastný čelo, nos, rozšířený póry..... 
Po nanesení mi většina mejkapů za 2 hodiny začne stíkat k obočí, zalízat do pórů apod. Pokud jsem to dobře pochopila, tak tato báze by tomu měla zabránit. U mě se tomu tak nestalo. Mejkap mi slezl asi po 3 hodinách, u obočí největší fleky a lesklá jsem byla stejně jako vždy. A když už jsem byla v tom, tak jsem měla vzorek make-upu ze stejné řady, tak jsem si řekla, že tomu dám ještě jednu šanci, a že to vyzkouším komplet dohromady, jestli to nebude lepší. Když pominu to, že vzorek v odstínu 02- Fair byl na mě dost tmavý a i dost dooranžova, tak ani báze s make- upem dohromady nevytvořila na mě nic, co by vydrželo déle, než jakýkoliv jiný make-up s jinou bází. Leskla jsem se úplně stejně.
Vzhledem k mé zkušenosti bázi nedoporučuju, nebo aspoň né pro ten účel, kterej slibuje- zmatnění.